Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei

Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei

4.2 1.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln (ca. 3 cm)
    500 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Mehl
    60 g
  • Milch
    350 g
  • Sahne
    300 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Leipziger Allerlei, TK aufgetaut, abgetropft
    500 g
  • gekochter Schinken in Würfeln (ca. 2 cm)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 3641 kJ / 870 kcal
Tłuszcz 60 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...