Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 50 g manteiga
- 600 g couve-flor cortada em pedaços pequenos
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 450 g água
- 400 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g natas
- Salsa picada q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de curgete
20 Min
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min
Sopa de alface
35 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de abóbora e hortelã
40min