Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 500 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- aceite para untar las manos
Glaseado
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1883.8 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1h
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Brioche
8h
Rebojos zamoranos
50min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Rosquillas fritas de nuez moscada
30min
Bizcochos de soletilla
35min
Suizos
2h 30min
Ensaimadas individuales
9h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min