Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 500 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- aceite para untar las manos
Glaseado
- 150 g de azúcar moreno
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1883.8 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
Girasol de brioche de mantequilla con jamón y queso
2h
Roscón de Reyes
4h
Brioche
8h
Panettone con chocolate y naranja
3 Std. 20 Min
Estrella brioche nevada
3 Std. 10 Min
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pan de mantequilla con chocolate y nueces
1h 40min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min