Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 50 g açúcar
- 800 g meloa, mais q.b. p/ guarnecer em bolas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g mel
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 100 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de maçã
8 Std. 20 Min
Tarte fresca de limão
2h
Mousse fresca de limão
2h 10min
Mousse de café e leite condensado
4 godz.
Leite-creme frito
4 Std. 30 Min
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2h 35min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Semifrio de bolacha e ovos
4 godz.
Mousse de maçã com crumble
35 dk
Bolo quente de brigadeiro
25 Min
Doce de leite condensado e café
10 Min
Leite creme de café
15 Min