Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gressinos
- 50 g azeite
- 150 g água
- 20 gotas de Tabasco®
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 10 pés de tomilho-limão, só as folhas
Dip
- 50 g cebola roxa
- 1 dente de alho
- 100 g tomate cortado em pedaços
- 400 g abacate cortado em pedaços
- 20 g Tabasco®
- 2 limas (raspa e sumo)
- ½ c. chá de sal
- 5 g coentros
- 2 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 333 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50 min
Crackers de sementes
35 min
Sal de vinho tinto
24 Std.
Manteiga de manjericão
10min
Técnica Pappardelle
30 min
Pesto de espinafres e amêndoa
5min
Linguini de curgete com salmão fumado e pesto
20 min
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Molho pesto
5min
Pão com pesto
2h 5min
Focaccias
2 Std.