Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cebolla en mitades
- 200 g de pimiento rojo en trozos
- 80 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- 180 g de agua
- 30 g de manteca de cerdo
- 450 g de harina de fuerza
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de lomo de cerdo en filetes finos
- 1 huevo batido (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 12.76 g
- Węglowodany
- 30.62 g
- Tłuszcz
- 13.87 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Masa para empanada con levadura
1h 20 min.
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min.
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Empanada rellena de patata, pulpo y langostinos
1h
Vieiras "Rias baixas"
1h 10 min.
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h
Filloas
1h