Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Bergkäse, in Stücken
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 200 g Möhren, in Stücken
- 200 g Paprika, gemischt, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 300 g Rinderhackfleisch
- 50 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 35 g Speisestärke
- 2 Eier
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1466 kJ / 350 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Calzoni mit Schinken und Zucchini
1h 45min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Kartoffelstrudel
1h 30min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1h
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1h
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2 godz.
Kartoffel-Käse-Hörnchen
40min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1h 10min
Hackfleisch-Nudelrolle
1h 30min
Hefe-Hackfleisch-Knödel mit Käsesauce
2 godz.