Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levadura prensada fresca
- 350 g de agua
- 400 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 2 chorizos asturianos (aprox. 200 g c/u) en 18 trozos
- 60 g de dados de beicon
Para el horno
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.31 g
- Węglowodany
- 24.32 g
- Tłuszcz
- 7.83 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Empanada de bonito
1h 20min
Roscón de Reyes
4 Std.
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Masa para empanada con levadura
1h 20min
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Tigres
1 Std.
Pintxo Donosti
15 Min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Magdalenas de nata
1 Std.
Bica de Castro Caldelas
1h 20min
Bollitos preñaos
50 Min