![Insalata di cetrioli e mortadella Insalata di cetrioli e mortadella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00BB2D31-61CF-46D1-80DE-DF302660651B/Derivates/9a8dc3ec-d1ad-4a42-9bd8-640932b7c78e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di cetrioli, privati dei semi, a pezzi
- 4 pizzichi di sale
- 50 g di scalogno, tagliato a metà
- 80 g di cetriolini sott'aceto, sgocciolati
- 2 cucchiai di senape
- 2 cucchiai di aceto di vino rosso
- 30 g di olio neutro (o olio di noci)
- 1 pizzico di pepe macinato
- 300 g di mortadella, a cubetti (circa 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vermicelles
3 Std. 15 Min
Cornetti con carne macinata
30 Min
Polenta ticinese
45 Min
Hamburger di manzo ripieno di formaggio
40 Min
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20 Min
Insalata di pasta alle verdure
1 Std.
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35 min
Curry thailandese veloce con pollo
40 Min
Salsa french dressing
20 Min
Insalata di barbabietole
10min