Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 130 g de leche
- 1 huevo
- 20 g de harina de repostería
- 20 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
Brioche
- 50 g de pasas sin semillas
- 50 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 2 cucharadas de ron dorado
- 150 g de leche
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 3 yemas de huevo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 50 g de azúcar
- 50 g de almendra molida
- 1 huevo batido (para pintar)
- 1 - 2 cucharadas de jalea de manzana (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1 Std. 30 Min
Orejas de carnaval
30min
Panettone con chocolate y naranja
3hod. 20min
Marquesas
30min
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Kugelhopf alsaciano
4h
Rosca de carnaval
2h 10min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Pan de Pascua (Tsoureki)
2小时 20 分钟
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min