Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů krupice z tvrdé pšenice
- 150 gramů hladké mouky, typ 405, plus na podsypání
- 1 špetka soli a sůl na vaření těstovin
- 150 gramů studené vody, plus voda na uvaření těstovin
- 20 gramů olivového oleje (2 polévkové lžíce)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1701 kJ / 406 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Český chléb z žitného kvásku
15 Std. 30 Min
Kapr na modro
Brak ocen
Máslo s lískovými oříšky
1 Std. 30 Min
Houbová mouka
5min
Olivový chléb
3 godz. 50 min
Chléb se sýrem a bylinkami
2h 45min
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Celozrnný chléb z páry
2h
Friday night
6min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Bílé pečivo
1 Std.
Bageta
3 Std. 45 Min