Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 小黃瓜 (約3枝)
- 500 克 冰水
- 15 克 醬油
- 80 - 100 克 水 ,(詳見要訣)
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 檸檬汁
- 15 克 蒜頭
- 1 大匙 白芝麻
- 70 克 白芝麻醬
- 30 克 花生醬
- 10 克 新鮮羅勒葉 ,切細絲
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1806 kJ / 432.1 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 562.9 mg