Urządzenia i Akcesoria
Lebkuchenparfait
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
8 Portionen
Składniki
-
Sahne800 g
-
Ei1
-
Eigelb4
-
Zucker100 g
-
Lebkuchengewürz½ TL
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)1 Pck.
-
Zimt½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1705 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohes Fest!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Schokoladenmousse marmoriert
8 godz. 35 min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Spekulatiussoufflé
1 godz. 10 min
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.