Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Sahne
- 1 Ei
- 4 Eigelb
- 100 g Zucker
- ½ TL Lebkuchengewürz
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1705 kJ / 407 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Zimtmousse
5h 40 min
Nougat-Panna-Cotta
4óra 15p
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 Std.
Schokoladenmousse marmoriert
8 Std. 35 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 Std.
Spekulatiussoufflé
1h 10 min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Mousse au chocolat mit Banane
3 godz. 25 min