Urządzenia i Akcesoria
Spekulatiussoufflé
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
Birnenkompott
-
Weißwein150 g
-
Zucker70 g
-
Vanilleschote längs aufgeschnitten1
-
Zimtstange1
-
Zitrone1
-
Birnen geschält (ca. 300 g), in mundgerechten Stücken2
Soufflé
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Zucker und mehr zum Ausstreuen60 g
-
Spekulatius160 g
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Mehl1 EL
-
Backpulver¾ TL
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1379 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohes Fest!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Sommerliche Putenrouladen auf Zitronentagliatelle
1 godz. 20 min
Schokoladenmousse marmoriert
8 godz. 35 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.