Urządzenia i Akcesoria
Spekulatiussoufflé
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
Birnenkompott
-
Weißwein150 g
-
Zucker70 g
-
Vanilleschote längs aufgeschnitten1
-
Zimtstange1
-
Zitrone1
-
Birnen geschält (ca. 300 g), in mundgerechten Stücken2
Soufflé
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Zucker und mehr zum Ausstreuen60 g
-
Spekulatius160 g
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Mehl1 EL
-
Backpulver¾ TL
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1379 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohes Fest!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokos-Panna-Cotta auf Erdbeer-Carpaccio
3 Std. 45 Min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4 Std. 20 Min
Schokoladen-Mousse
5 Min
Zimtmousse
5 Std. 40 Min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Risotto mit Kaiserschoten und Lammrücken-Medaillons
40 Min
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 Std.
Lebkuchenmousse
1 Std. 15 Min