
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Birnenkompott
- 150 g Weißwein
- 70 g Zucker
- 1 Vanilleschote längs aufgeschnitten
- 1 Zimtstange
- 1 Zitrone
- 2 Birnen geschält (ca. 300 g), in mundgerechten Stücken
Soufflé
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
- 60 g Zucker und mehr zum Ausstreuen
- 160 g Spekulatius
- 80 g Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Mehl
- ¾ TL Backpulver
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 330 kcal / 1379 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Lebkuchenmousse
1 godz. 15 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Honigmousse
3 godz. 45 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Nougat-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 godz.