Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne, hart, geviertelt
- 1 Schalotte
- 400 g Rotkohl, in Stücken
- 10 g Honig
- 1 TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 30 g Balsamico, dunkel
- 30 g Apfelsaft
- 40 g Rapsöl
- 50 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Knollensellerie-Orangen-Salat mit geröstetem Sesam
10 dk
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Wirsing-Birnen-Salat
25 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10 dk
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 dk
Fenchel-Apfel-Salat
10 dk
Weihnachtlicher Rotkohlsalat
40min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 dk
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
10 dk
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10 dk
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 dk
Rote-Bete-Apfel-Salat
15min