四神排骨湯
TM6 TM5

四神排骨湯

4.0 (3 oceny)

Składniki

  • 50 克 大薏仁 ,洗淨,瀝乾
  • 15 克 芡實 ,洗淨,瀝乾
  • 15 克 茯苓 ,洗淨,瀝乾
  • 1000 克 水 ,多備一些浸泡用
  • 15 克 薑 ,切片
  • 1 片 當歸 ,(約5克),洗淨,瀝乾
  • 400 克 排骨 ,預先川燙去血水
  • 60 克 新鮮蓮子 ,洗淨,瀝乾
  • 20 克 米酒
  • ½ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1737.9 kJ / 415.4 kcal
Białko
20.7 g
Węglowodany
36.3 g
Tłuszcz
19.2 g
Tłuszcz nasycony
2465.7 g
Błonnik
9.3 g
Sód
265 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy