Urządzenia i Akcesoria
Dinkelbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz. 25 min
16 Scheiben
Składniki
Vorteig
-
Dinkelkörner150 g
-
Wasser lauwarm150 g
-
frische Germ erbsengroß (1 g)1 Stückchen
Quellstück
-
Flohsamenschalen2 TL
-
Chiasamen2 TL
-
Wasser kalt70 g
Hauptteig
-
Wasser kalt130 g
-
Zucker30 g
-
frische Germ10 g
-
Dinkelmehl, glatt, Type 700 etwas mehr zum Bemehlen280 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Salz2 TL
-
Zitronensaft2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
532 kJ /
127 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Der Goldhamster - das Vollkornbrot mit Samen und Kurkuma
16 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Vollkornbrot
4 godz.
Das Powerbrot
4 godz. 20 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
UrDinkel Brot
11 godz.