Osterhäschen (mit Sauerteig)

Osterhäschen (mit Sauerteig)

3.6 11 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 17 godz.
7 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Anstellgut (vom Roggensauerteig) siehe Tipp
    25 g
  • Wasser (35-37°C)
    100 g
  • Weizenmehl, glatt
    100 g
Hauptteig und Fertigstellung
  • Weizenmehl, glatt
    280 g
  • Zucker
    40 g
  • Milch
    110 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Salz
    5 g
  • Öl zum Einfetten
  • Ei mit 1 EL Milch gut verquirlt
    1
  • Rosinen für die Augen
    7
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 330 kcal / 1303 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 20.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...