Dinkelzwieback

Dinkelzwieback

4.1 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
1 Komplettes Rezept

Składniki

Vorteig
  • Wasser
    150 g
  • frische Germ erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkelmehl, glatt, Type 700
    150 g
Einback
  • Dinkelmehl, glatt, Type 700 etwas mehr zum Bearbeiten
    275 g
  • Anissamen, ganz
    ½ - 1 TL
    ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz
  • Wasser kalt
    140 g
  • Öl zum Einfetten
  • frische Germ
    10 g
  • Butter kalt, in Stücken
    50 g
  • Zucker
    40 - 45 g
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Komplettes Rezept

Białko 53 g
Kalorie 8605 kJ / 2055 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 29 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Węglowodany 335 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...