Urządzenia i Akcesoria
Tomatensauce (Grundrezept)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
1600 g
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt160 g
-
Olivenöl50 g
-
Knoblauchzehen halbiert2 - 3
-
Karotten in Stücken80 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose (siehe Tipp)1500 g
-
Tomatenmark15 g
-
Zucker15 g
-
Salz1 TL
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Aceto Balsamico zum Abschmecken1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
156 mg
Białko
1 g
Kalorie
233 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Lasagne
1 godz. 45 min
Spargel mit heurigen Erdäpfeln und Joghurthollandaise
45 min
Lauch dünsten
20 min
Italienische Tomatensauce
2 godz. 5 min
Erdbeermarmelade
25 min
Erdbeereis
5 min
Tomatensauce
40 min
Älpler Flädle
30 min
Schneller Gemüsesuppentopf
40 min
Karottensuppe nach Moro
1 godz. 45 min
Schnelle Kürbissuppe
25 min