Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 60 g Mehl
- 30 g Speisestärke
- 15 g Kakaopulver
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 2 Dosen Mandarinen (à 175 g Abtropfgew.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 978 kJ / 233 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1sa 50 dk
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Maulwurfkuchen
2 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min