Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Biskuitrolle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz.
14 Scheiben
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken140 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Eier3
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
-
Mehl60 g
-
Speisestärke30 g
-
Kakaopulver15 g
-
Weinstein-Backpulver1 ½ TL
-
Mandarinen (à 175 g Abtropfgew.)2 Dosen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
978 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1 godz. 30 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Blaubeer-Biskuitrolle
5 godz.
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Zimt-Biskuit-Rolle
45 min