Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di porri a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna acida (crème fraîche)
- crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 720.8 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1896 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1h 30min
Crema di porri gratinata
50min
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45min
Soupe de chalet
40min
Zuppa del nord
1h 10 min
Kakuni
4 godz. 30 min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10 min
Crema di pomodoro
25min
Terrina di anatra e pollo con amarene
9 Std. 30 Min
Ras el hanout
15 Min
Hakodate Style Ramen
14h 20min
Vellutata di pollo e anacardi
30min