Vellutata di porri e patate
TM31 TM5 TM6

Vellutata di porri e patate

4.2 (24 oceny)

Składniki

  • 450 g di porri a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di burro a pezzi
  • 450 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 800 g di brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di panna acida (crème fraîche)
  • crostini di pane

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
720.8 kJ / 172.2 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
27.7 g
Tłuszcz
5.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
2.8 g
Sód
1896 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy