![Leek and tattie soup Leek and tattie soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c430694-57bc-42c7-b690-ba2272e5b2d9/Derivates/456070d6-ebc1-4a9d-94a2-31f4a01673a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di porri a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna acida (crème fraîche)
- crostini di pane q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 720.8 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1896 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 dk
Chili con carne
1h 20min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1h
Galette Bretonne
1sa 5 dk
Zuppa di cipolle
1h
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40 min
Manzo teriyaki con riso
1h 50min
Blueberry cupcake
1 godz. 55 min
Carbonada
1h
Goulash ungherese
1 Std. 45 Min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min