
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokomousse
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken (2-3 cm)
- 4 Eier
- 50 g Butter in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Karamell
- 250 g Zucker
- 90 g Ahornsirup
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Salz
- 1060 g Wasser
- 2 TL Zitronensaft
- 80 g Butter kalt
- 1 EL Essig
- geschlagene Sahne zum Dekorieren
- Milch-Schokolade in Locken, zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 631 kcal / 2642 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Erdbeereis mit Yogurette®
10 godz.
Karamell-Parfait
7 godz.
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 godz.
Kirsch-Spekulatius-Eis
5 min
Schokolade zerkleinern
5 min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40 min
Sous-vide Apfel
1 godz. 15 min
Erdnuss-Karamell-Eis
2 godz. 30 min
Karamellsauce, salzig
20 min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50 min
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15 min
Mousse au Chocolat
3 godz.