Urządzenia i Akcesoria
Masa de hojaldre clásica
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
1100 g
Składniki
-
410 g de mantequilla fría
-
500 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
-
250 g de agua (a temperatura ambiente)
-
10 g de sal
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1100 g
Białko
52.8 g
Kalorie
19961 kJ /
4475 kcal
Tłuszcz
347.8 g
Błonnik
17.5 g
Węglowodany
358.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3 godz. 35 min
Hojaldre rápido
2 godz.
Tarta de manzana
1 godz.
Helado de yogur
6 godz. 15 min
Helado de vainilla y cerezas confitadas
6 godz.
Bambas Boston cream
2 godz.
Bizcocho de soletilla (sin azúcar)
1 godz. 10 min
Petisús de chocolate (Sin azúcar)
1 godz. 30 min
Napolitanas de crema
4 godz. 45 min
Palitos pica-pica
10 min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 godz. 40 min