Urządzenia i Akcesoria
Masa de hojaldre clásica
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
1100 g
Składniki
-
410 g de mantequilla fría
-
500 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
-
250 g de agua (a temperatura ambiente)
-
10 g de sal
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1100 g
Białko
52.8 g
Kalorie
19961 kJ /
4475 kcal
Tłuszcz
347.8 g
Błonnik
17.5 g
Węglowodany
358.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Mont Blanc mini
6 Std.
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3 Std. 35 Min
Macarons de helado de coco
2 Std. 20 Min
Hojaldre rápido
2 Std.
Fondant (pasta de azúcar)
5 Min
Idlis (Bizcochos de arroz al vapor)
24 Std. 45 Min
Tarta Saint-Honoré
3 Std.
Rosquillas marroquíes (sfenj)
2 Std. 45 Min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Crema de lima
2 Std. 20 Min
Merengues con nata y coco
6 Std. 30 Min
Choux craquelin con nata y fresas
1 Std. 10 Min