Siciliaanse Rijstballetjes (Arancini)

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 stuks

Składniki

Rijst
  • water
    1200 g
  • zout
    1 theelepel
  • risottorijst (v.b. Arborio, carnaroli)
    400 g
  • boter in stukjes
    25 g
  • Parmezaanse kaas, geraspt (zie tip)
    80 g
  • ei, medium (53-63 g)
    1
  • saffraan, gemalen
    1 snuifje
Ragu Saus
  • ui in vier gesneden
    40 g
  • olijfolie
    30 g
  • rundergehakt in stukken
    100 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    200 g
  • verse champignons gesneden
    30 g
  • tomatenpuree
    1 eetlepel
  • zout
    ½ theelepel
  • zwarte peper, gemalen
    1 snuifje
  • doperwten, bevroren
    70 g
Rijstballetjes
  • eieren, medium (53-63 g) los geklopt
    2
  • mozzarella uitgelekt, in 18 stukjes
    300 g
  • paneermeel
    100 - 150 g
  • olie v.b. zonnebloemolie of plantaardige olie om te frituren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 1 g
Kalorie 147 kJ / 35 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...