Mangochutney

Mangochutney

4.9 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 Schraubgläser

Składniki

  • Sichuanpfeffer
    1 EL
    2 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen, + 1 TL fein abgeriebene Zitronenschale
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Wasser
    20 g
  • Rohzucker
    250 g
  • Mango, reif geschält, in Stücken
    700 g
  • Essig
    120 g
  • Salz
    1 TL
  • Kurkuma, getrocknet, gemahlen
    ½ TL
  • Rosinen
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 5 g
Kalorie 3736 kJ / 886 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 9.6 g
Węglowodany 205 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...