Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 480 g di uova (circa 8 uova)
- 30 g di zucchero semolato fine
- 10 g di lievito fresco
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 160 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 10 g di sale
Bagna
- 20 g di scorza d'arancia
- 10 g di scorza di limone
- 100 g di miele
- 400 g di zucchero semolato fine
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 200 g di rum bianco (vol. 70°C)
Terminare della preparazione
- 150 g di confettura di albicocche
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1083 kJ / 259 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Zucchero a velo
5 Min
Crema pasticcera
15 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Zucchero a velo
5 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Risotto con spinaci ed asparagi
40 Min
Macarons al caramello
1 Std. 50 Min
Babà napoletano
2 godz. 45 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Pasta Choux
2 Std.