Urządzenia i Akcesoria
Marzipanstollen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Mandeln120 g
-
Milch120 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Butter weich, in Stücken290 g
-
Salz1 Prise
-
Rosinen250 g
-
Zitronat50 g
-
Orangeat50 g
-
Rum40 g
-
Marzipan300 g
-
Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)90 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1320 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsensuppe
8h 45 phút
Orangen Konfitüre mit Kiwi und Ingwer
50 phút
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2h 30 phút
Mohnschnecken
2h 30 phút
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 phút
Vanillekipferl
1h 30 phút
Johannisbeergelee
50 phút
Konfitüre mit Gelierzucker
30 phút
Hefezopf
2h 20 phút
Erdbeerkonfitüre
30 phút
Apfelrotkohl
1h 10 phút
Russischer Zupfkuchen
1h 30 phút