Marzipanstollen

Marzipanstollen

4.1 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Scheiben

Składniki

  • Mandeln
    120 g
  • Milch
    120 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    80 g
  • frische Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Butter weich, in Stücken
    290 g
  • Salz
    1 Prise
  • Rosinen
    250 g
  • Zitronat
    50 g
  • Orangeat
    50 g
  • Rum
    40 g
  • Marzipan
    300 g
  • Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)
    90 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 315 kcal / 1320 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...