Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brotmehl
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
- 290 g Milch
- ¾ TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeerkonfitüre
30min
Apfelmus
20 min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Quark-Öl-Grundteig
5min
Pizzateig
1 Std.
Kürbissuppe
35 min
Apfelmus
20 min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.