Urządzenia i Akcesoria
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
950 g
Składniki
-
Brotmehl500 g
-
Zucker65 g
-
frische Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Milch290 g
-
Salz¾ TL
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
8 g
Kalorie
1021 kJ /
244 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 20 min
Mürbeteig
5 min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Pizzateig
1 godz.
Apfelmus
20 min
Mürbeteig
2 godz. 5 min
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min