![Donauwellen Donauwellen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C27C742-62A0-4C79-87A1-833FD20AEA56/Derivates/0fde61c1-2adb-48de-9bd4-d4e6da36ff82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zweifarbiger Teig mit Kirschen
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Zucker
- 7 Eier
- 380 g Weizenmehl
- 1 Pck. Backpulver
- 30 g Kakaopulver
-
25
g Rum
lub 25 g Milch - 2 Gläser Sauerkirschen (à 680 g), abgetropft
Belag und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g dunkle Schokolade, 50 % Kakao, in Stücken
- 30 g Rapsöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.1 g