Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo y sal
-
250
g de azúcar refinada
lub 250 g de azúcar estandar - 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1030 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal, fría y en un solo trozo (aprox. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
- 1 cdita de jugo de limón, recién exprimido
- 1 cdita de sal
- 50 g de vinagre blanco
Helado
- ½ vaina de vainilla
- 600 g de leche entera
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 30 g de azúcar refinada
- 6 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13 Std.
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1h 50 min.
Chutney de cebolla morada caramelizada TM6
24h
Curd de limón TM6
20min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15min
La Pavlova despeinada
4h
Dulces de caramelo TM6
2h
Coulis de frutos rojos frescos
10min
Helado de chocolate
12 godz.
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14h
Salsa holandesa TM6
15min