![Papet vaudois Papet vaudois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4f93498c-b14f-4929-92f7-e3c88c88a956/Derivates/76e3dbb9-3656-435e-b1bf-b9950b6d81d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 700 g di patate, a pasta gialla densa, geschält, in Stücken (2 cm)
- 600 g di porri längs halbiert, in Streifen (1 cm)
- 1 salsiccia vodese
- 1 salsiccia, precotta, affumicata (Kabiswurst)
- 80 g di cipolle, halbiert
- 15 g di burro
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di vino bianco, secco
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 18579 kJ / 4486 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 158 g
- Tłuszcz
- 345 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso casimiro
45 min
Tarte flambé
Brak ocen
Lasagne
2 Std.
Gazpacho
1h 15min
Cookies
50min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1 godz.
Sfogliata del Canton Uri
Brak ocen
Carac (Tortini al cioccolato)
2 Std.
Flammkuchen vodese
1 Std. 30 Min
Gazpacho
1h 15min
Polenta ticinese
45 min
Stufato di pollo alla senape
40 min