Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di formaggio Gruviera, a pezzi (3 cm)
- 150 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 100 g di carote, pelate, a pezzi (3 cm)
- 260 g di patate, pelate, a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro
- 500 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 50 g di pasta secca, tipo pipe
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di spinacini
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2009 kJ / 481 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa per insalata ai semi di zucca
10p
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 Min
Curry di lenticchie
50 Min
Flan di semolino
1 godz. 15 min
Blanquette di vitello
1 godz. 15 min
Manzo alla Stroganoff
45 Min
Gulash di patate
1óra
Birchermüesli
1h 10 min
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Brak ocen
Sciroppo al ginger
1óra
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Zuppa d'orzo grigionese
55p