Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g manteiga
- 130 g farinha
- 50 g açúcar
- 1 ovo
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
Cobertura
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1300 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salame de chocolate com amêndoas e uva passa
2 godz. 50 min
Molho béchamel
15min
Torta de laranja
30min
Arroz doce
1h
Frango de fricassé
30min
Molho Béchamel (versão rápida)
10min
Massa de pão
1h
Molho béchamel
15min
Bolo de chocolate
40min
Bolo mármore
2h
Pão de ló
1h 50 min.
Merengue de avelã com recheio de caramelo
3u. 15min