Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe trigo)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água
Pão
- 270 g água
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de centeio
- 10 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1474 kJ / 353 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de mistura simples
3u. 40min
Baguetes
15 Std.
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão de centeio e banha
16h 10min
Pão rústico suíço
25h 20min
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Massa-mãe
360h
Bolachas crackers com descarte de massa-mãe
45min
Pão branco
15 Std.
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min