Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de mantequilla
- 700 g de agua
- 250 g de patata en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
-
200
g de nata
lub 200 g de leche evaporada -
cebollino fresco
lub perejil fresco picado (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1035 kJ / 248 kcal
- Białko
- 2.65 g
- Węglowodany
- 9.41 g
- Tłuszcz
- 22.17 g
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30 min
Gazpacho
10min
Puré de patata
50min
Crema catalana
40min
Vichyssoise
40min
Sopa de melón
1u.
Crema de champiñones
20min
Bizcocho de yogur
1h 40min
Canelones
1u. 20min
Crêpes
1h 15min
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1u.
Bechamel
15min