Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 500 g água
- 600 g postas de peixe-espada preto
- 2 c. chá de sal
- Manteiga q.b. p/ untar
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- 200 g leite
- 2 fatias de pão s/ côdea, partidas em pedaços
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 145 g tomate maduro cortado em pedaços
- 4 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1238.1 kJ / 295.9 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 974.2 mg
Alternatywne przepisy
Batata frita crocante (Kartoffelstroh) - TM6
Brak ocen
Boboti (carne picada assada com especiarias)
1h 10min
Manteiga de ervas aromáticas
10min
Canelones com alheira, espinafres e requeijão
1 Std. 30 Min
Pão achatado Keto com pesto e tomate
25min
Palitos de bacon e cebola
Brak ocen
Tarte tatin de marmelos
1 Std. 20 Min
One pot de massa com salsicha
30 min
Bolinhas de caranguejo
2 Std. 30 Min
Sargos ao vapor com legumes e manteiga de ervas
35 min
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1h 10min
Massa com molho de legumes e queijo
1 godz.