Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 30 g de beurre, pour le moule
- 6 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel
La garniture et le montage
- 50 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 350 g de mascarpone, très froid
- ¼ c. à café de vanille en poudre
- 300 g d'ananas frais (1/2 d'ananas), coupé en morceaux
- 300 g de mangue (1 mangue), coupée en morceaux
- les graines d'une grenade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2190.4 kJ / 523.5 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia à la pomme de terre
2 Std. 50 Min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 godz. 20 min
Entremets cassis et crémeux citron
5sa
Couronne de choux aux fraises
2 godz. 30 min
Bavarois à la mangue
7 Std.
Bavarois Passion-coco
8 Std. 10 Min
Bavarois cerise-pistache
6 Std. 30 Min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4sa 15 dk
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Gâteau léger aux framboises
1h 40min
Number cake 6
2h