Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
- 1 bâton de cannelle
- 200 g de pâtes sèches, type vermicelles
- 100 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- cannelle en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813.4 kJ / 177.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Jus de pomme épicé
5 dk
Poisson cuit dans des feuilles de bananier à la Yucatán avec du riz au maïs
Brak ocen
Jus de poire
2h 25min
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1 Std. 15 Min
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Gâteau de semoule de maïs
50 dk
Tourment d'amour
2 Std.
Pâte à tartiner au pain d'épices
15 Min
Le jus de citrouille façon Harry
35 Min
Jus de pomme, citron, carotte et miel
10 dk
Gâteau au fromage, façon japonaise
1h 5min
Pain au beurre
1 Std. 30 Min