Vermicelles à la cannelle
TM6 TM5 TM31

Vermicelles à la cannelle

2.4 (8 ocen)

Składniki

  • 900 g d'eau
  • 250 g de sucre en poudre
  • 10 g de beurre
  • le zeste d'½ citron jaune non traité (2 bandes seulement)
  • 1 bâton de cannelle
  • 200 g de pâtes sèches, type vermicelles
  • 100 g de lait
  • 4 jaunes d'œufs
  • cannelle en poudre, pour la finition

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
813.4 kJ / 177.8 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
48.4 g
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy