![Baked Kale Polenta Fries Baked Kale Polenta Fries](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22df171d-07dd-4b2b-8299-dbace803a414/Derivates/60fbfff6-2e9c-4eeb-a344-524098705c21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 4 oz Parmesan cheese, cubed
- 1 oz pine nuts
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 4 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz kale, stems removed
- 2 oz fresh basil leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
Polenta
- 36 oz water
- 10 oz polenta cornmeal
- ½ tsp salt, to taste
- non-stick cooking spray
- marinara sauce, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabbage Salad with Almond-Orange Vinaigrette
15min
Sausage Stuffed Kabocha
2sa 45 dk
Sweet Potato Spoon Bread
1h
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Mediterranean Farro Salad
1 Std. 35 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 dk
Rosemary Polenta with Mushrooms
1h 40min
Buffalo Cauliflower Bites
25 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
White Bean Soup
2sa 45 dk
Zucchini Bread
1h 15min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min