Urządzenia i Akcesoria
Baked Kale Polenta Fries
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
75 pieces
Składniki
Kale Pesto
-
Parmesan cheese cubed4 oz
-
pine nuts1 oz
-
lemon thin peel only, no pith1
-
garlic cloves4
-
salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
kale stems removed4 oz
-
fresh basil leaves2 oz
-
extra virgin olive oil2 oz
Polenta
-
water36 oz
-
polenta cornmeal10 oz
-
salt to taste½ tsp
-
non-stick cooking spray
-
marinara sauce to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
1 g
Kalorie
167 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Festive Fare
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Zucchini and Cheese Soufflés
40 min
Egg-Free Mayonnaise
10 min
Kabocha Sage Risotto
40 min
Summer Squash Flatbread
50 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Quinoa Patties
1 godz.
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Black Bean Dip
5 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 godz. 45 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min