Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 4 oz Parmesan cheese, cubed
- 1 oz pine nuts
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 4 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz kale, stems removed
- 2 oz fresh basil leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
Polenta
- 36 oz water
- 10 oz polenta cornmeal
- ½ tsp salt, to taste
- non-stick cooking spray
- marinara sauce, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1 Std.
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Eggplant and Almond Dip
20 Min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 Std. 20 Min
Barley and Tomato Salad
45min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Feta and Olive Loaves
1 Std. 20 Min
Kale Meat(less) Balls
30min
Quinoa Patties
1 Std.
Cauliflower with Pea Purée
40min
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35min