Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g banha
- 20 g manteiga
- 40 g bacon cortado em tiras
- 50 g chouriço de carne cortado em rodelas
- 16 cebolinhas
- 3 dentes de alho
- 1 folha de louro
- 1 malagueta cortada em rodelas
- 50 g tomate maduro em pedaços
- 10 g colorau
- 50 g vinho branco
- 25 g aguardente
- 25 g vinho do Porto
- 1000 g frango do campo partido em pedaços
- 1 pitada de sal
- 10 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 412 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Cozido à portuguesa
1h 35min
Frango na Púcara
1h
Rancho
2 godz. 45 min
Frango com molho de leitão
1h
Coelho à diplomata
50min
Coelho à caramela
13 Std.
Guisado de peixe e marisco
55min
Coelho à transmontana
7 Std. 30 Min
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Arroz de pato à Lafões
1 Std. 40 Min
Arroz de pato
1h 5min