Urządzenia i Akcesoria
Cornish Pasty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cold, diced135 g
-
lard cold, diced135 g
-
fine sea salt1 pinch
-
strong white bread flour plus extra for dusting550 g
-
water cold160 g
Filling
-
onions quartered140 g
-
beef skirt diced (2 cm)400 g
-
100 g turnips, peeled, diced (1 cm)swede peeled, diced (1 cm)100 g
-
potatoes peeled, diced (1 cm)200 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
unsalted butter50 g
-
medium egg beaten, to glaze1
-
egg beaten, to glaze
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
28.2 g
Kalorie
3720 kJ /
889 kcal
Tłuszcz
53.2 g
Węglowodany
74.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50 min
Hot Cross Buns
3 h 50 min
Sausage Rolls
1 h 10 min
Yorkshire Pudding
1 h
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 h
Shortcrust Pastry
5 min
Beef and Beer Pie
1 h 40 min
Garibaldi Biscuits
40 min
Piccalilli
12 h 35 min
Cornish pasties
2 h
Bara Brith
10 h
Toad in the Hole
1 h