Cornish Pasty

4.6 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter cold, diced
    135 g
  • lard cold, diced
    135 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    550 g
  • water cold
    160 g
Filling
  • onions quartered
    140 g
  • beef skirt diced (2 cm)
    400 g
  • swede peeled, diced (1 cm)
    100 g
    100 g turnips, peeled, diced (1 cm)
  • potatoes peeled, diced (1 cm)
    200 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • unsalted butter
    50 g
  • medium egg beaten, to glaze
    1
  • egg beaten, to glaze

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 889 kcal / 3720 kJ
Białko 28.2 g
Tłuszcz 53.2 g
Węglowodany 74.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...