Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 550 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 135 g unsalted butter, cold, diced
- 135 g lard, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 160 g water, cold
Filling
- 140 g onions, quartered
- 400 g beef skirt, diced (2 cm)
-
100
g swede, peeled, diced (1 cm)
lub 100 g turnips, peeled, diced (1 cm) - 200 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g unsalted butter
- 1 egg, beaten, to glaze
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3720 kJ / 889 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 74.3 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
Alternatywne przepisy
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Hot Cross Buns
3sa 50 dk
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Spotted Dick Pudding
2sa 45 dk
Toad in the Hole
1h
Shortcrust pastry
5 Min
Steak and Kidney Pudding
5h
Chelsea Buns
1h 30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Bara Brith
10h
Cornish pasties
2 godz.