![Cracked wheat and tomato kibbeh Cracked wheat and tomato kibbeh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/328CFDB0-4A92-4826-9060-EE7F26EC46F8/Derivates/af3d9779-e61d-44f9-8296-ded90b93dc18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kibbeh
- 260 g fine burghul
- hot water, for soaking
- 1 tomato, cut into quarters
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 tbsp dried mint
- 1 tbsp sumac
- 1 tsp paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tbsp tomato puree
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 10 fresh mint leaves
- 10 fresh coriander leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ice cold water
- 1 baby radish, cut into thin slices
- 1 heirloom (candy stripe) beetroot, cut into thin slices (see Tips)
- 3 cocktail pickled onions, cut into thin slices
- rocket, to serve
- 120 g Greek-style natural yoghurt
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 526.3 mg
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Arabian ice cream
10h 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Fatayer (spinach turnovers)
1hod. 35min