Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g unsalted butter, softened
- 1 tbsp orange blossom water
Briouats
- 6 sheets filo pastry
- 50 g unsalted butter, melted
- oil, for frying
Honey syrup
- 300 g honey
- ½ tsp orange blossom water
- 1 tbsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 723.2 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Chai tea
15 min
Brioche
5h
Rice cake with sweet azuki bean paste
8h 30min
Kormolas (Kulkuls)
3h
Blueberry brioche buns
1 Std. 50 Min
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Rustic bread
2 godz.
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Berry mousse
5h
Baguette
3 godz. 45 min
Crème brûlée
7 Std.