Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g escalopes de vitela cortados em pedaços pequenos
- 30 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 45 g manteiga
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 1 folha de louro
- 100 g vinho branco
- 200 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 100 g natas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 150 g corações de alcachofra em conserva, escorridos e cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de vitela com batata e maçã
1 Std. 25 Min
Sumo de alface, uva e kiwi
5 Min
Pão recheado com ovos e feijão-verde
5 Std. 30 Min
Legumes no forno com bacon e croutons
1h 5min
Panados de carne de porco - Kotlety mielone
30 Min
Sanduíche de atum, tomate e pepino
30 Min
Tarteletes de chocolate branco e framboesas
2 Std. 30 Min
Soufflé rápido de queijo
45min
Salteado de porco com molho de pimenta preta
30 Min
Lombinho de porco com salada primavera
45min
Sumo de limão e gengibre com mel
45min
Noodles com tirinhas de porco
45min