Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ryżu do sushi
- 1300 g wody
- 4 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2415 kJ / 570 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 123.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 Std. 50 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi nigiri
1 Std.
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Sushi z pieczarkami portobello
1 Std. 30 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2h 40min
Sałatka sushi
1h 15min
Majonez japoński (kewpie)
15 Min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.