Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch

Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch

3.7 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

Blätterteig
  • Butter in kleinen Stücken
    150 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • Wasser
    60 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen
Füllung und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Sauerkraut, konserviert
    200 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Crème fraîche und etwas mehr zum Servieren
    80 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut in Stücken (2 cm)
    100 g
    100 g Seelachsfilets, frisch, in Stücken (2 cm)
  • Eigelb verquirlt
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1569 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...