Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 150 g Butter, in kleinen Stücken
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Wasser
- 1 - 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 200 g Sauerkraut, konserviert
- 20 g Tomatenmark
- 80 g Crème fraîche und etwas mehr zum Servieren
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
100
g Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut, in Stücken (2 cm)
lub 100 g Seelachsfilets, frisch, in Stücken (2 cm) - 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kreppel
1h
Watruschki
1h 40min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Gefüllte Blinis
55 dk
Tschebureki
1h 20min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4hod. 10min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Russische Blätterteigpastete mit Lachs (Kulebjak)
1sa 30 dk
Teigtaschen mit Rindfleisch und Gemüse
1 godz. 45 min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 godz. 20 min