Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zartbitterkuvertüre (55% Kakao), in Stücken
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Rohrzucker, fein
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier (Kl. M)
- 250 g Wasser
- 2 EL Kakaopulver
- 275 g Mehl
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Natron
- ¼ TL Salz
- 125 g Buttermilch
Füllung und Fertigstellung
-
150
g Pecannüsse
lub 150 g Walnusshälften - 100 g Ahornsirup
- 15 g Wasser
- 400 g Zartbitterkuvertüre (55% Kakao), in Stücken
- 350 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2234 kJ / 533 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Torte
3h 20min
Triple Chocolate Cake
2 Std. 30 Min
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2h 40min
Tropische Orangentorte
2h 40min
Beeren-Schicht-Torte
2h 15min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2 Std. 30 Min
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48h
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9 Std.
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 Std. 30 Min
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Macarons
26 Std.