Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knoblauchsauce
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 3 Stängel krause Petersilie, abgezupft
- 5 Stängel Kerbel, abgezupft
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Naturjoghurt
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
Bierteig und Fertigstellung
- 2 Eier, getrennt
- 150 g Mehl
- ½ TL Salz
- 150 g Bier
- 1 TL Öl und etwas mehr zum Braten
-
500
g Seelachsfilets, in mundgerechten Stücken
lub 500 g Kabeljau, in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2528 kJ / 604 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Mettröllchen mit Chilisauce
1h 15 min.
Backfisch
40 min.
Gefülltes Fladenbrot
1 Std. 40 Min
Honig-Senf-Spareribs
4h 20min
Frikandel
1h
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30min
Panko - Japanisches Paniermehl
24h
Cocktaildressing
5 Min
Marinade für Spare Ribs
10 min.
Joppiesauce
45 min.
Champignons mit Knoblauchsauce
30min
Knoblauchcreme à la Ikors
10 min.