![Semmelknödel mit Lauch-Pilz-Ragout Semmelknödel mit Lauch-Pilz-Ragout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24EC9F81-F96A-49CE-8103-C088147C7505/Derivates/29EB2268-3093-4392-B116-99A09FA6A7A2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semmelknödel
- 2 Brötchen, getrocknet, mit Vollkornanteil (ca. 130 g), in Scheiben (1 cm)
- 1 Bund Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert (ca. 80 g)
- 10 g pflanzliches Öl
- 60 g halbentrahmte Milch
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Lauch-Pilz-Ragout
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g pflanzliches Öl
- 500 g Wasser
-
½
TL Gemüsebouillon
lub ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 200 g Pilze, frisch, halbiert, ggf. geviertelt
- 200 g Lauch, in Ringen (1 cm)
- 100 g Milch
- 2 geh. TL Maisstärke (z. B. Maizena), (10 g)
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30min
Graupenrisotto mediterran
50 Min
Schlemmerfilet mit Tomatenreis
45 min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Kürbis-Tagliolini
1 godz. 20 min
Lauch-Speck-Tarte
1 godz.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Cannelloni an Gemüsesauce
1 godz.
Flammkuchen mit Speck
40min